Hulp

Zonder hulp loopt u teveel risico.

Als u niets doet tegen een ontslag op staande voet, dan bent u direct werkloos en ontvangt u ook géén WW (werkloosheidsuitkering). Bovendien krijgt u met onmiddellijke ingang geen loon meer. Het is dus belangrijk om u meteen te laten adviseren (moet ik hiervan wel of niet een zaak maken?). Wij helpen u graag bij het maken van een – vooral praktische – keuze.

De regels voor een geldig ontslag op staande voet zijn natuurlijk wel streng. Een werknemer mag niet zomaar op staande voet ontslagen worden. Gebeurt dat tòch dan valt er wel vaak wat tegen te doen. Als wij dat – om wat voor reden dan ook – niet haalbaar vinden, dan hoort u dat ook eerlijk van ons. Wij adviseren nooit om te gaan procederen als u niet een (goede) kans hebt om te winnen.

Als u met ons contact opneemt, dan helpen wij u direct en zorgen ervoor dat er alsnog het beste resultaat voor u wordt bereikt. Meestal door te dreigen en vervolgens voor u te onderhandelen, maar als het niet anders kan ook door te procederen (uiteraard na overleg met u).

Bent u geschorst of op non-actief gesteld en staat er een gesprek gepland tussen u en uw werkgever, dan kan dat heel goed een gesprek zijn waarin uw werkgever u op staande voet wil gaan ontslaan. Wij kunnen u bij zo’n gesprek direct bijstaan en ingrijpen in een vroeg stadium. Lees ook onze tips of bel ons om de beste strategie met u af te stemmen.