Op non-actief/geschorst

Uw werkgever heeft u geschorst of op non-actief gesteld.

In bijna alle gevallen volgt na schorsing of non-actiefstelling ontslag. Daarom is het belangrijk om meteen in actie te komen en hulp te zoeken.

Reden

Als u geschorst bent of op non-actief bent gesteld bent u niet meer welkom op het werk. Het bedrijfsnetwerk is voor u afgesloten en uw e-mail wordt meestal direct geblokkeerd. Dit biedt de werkgever tijd en ruimte om bepaalde zaken te onderzoeken. Een werkgever moet daarvoor wel een hele goede reden hebben en hij moet uw loon gewoon doorbetalen. Ik raad u aan om direct bezwaar te maken tegen een schorsing of non-actiefstelling. Gebruik daarvoor deze voorbeeldbrief. Eventueel kan in een kort geding de rechter worden gevraagd om de schorsing op te heffen en u weer toe te laten tot uw werk.

Vervolg

Een schorsing of op non-actief stelling is bedoeld voor een korte periode. Er zal snel duidelijkheid moeten komen van uw werkgever over wel of geen ontslag. Soms wordt een andere functie aangeboden, maar meestal volgt een ontslag op staande voet of een aanbod voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst met een vaststellingsovereenkomst al dan niet met dreiging van ontslag via de kantonrechter. Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk juridisch wordt ondersteund en weet wat u verder kunt doen.

Naar boven